Volledig scherm
Peter Antvelink en Tatiana Brugge bij het grote doek op de Markt toen beiden nog wilden bouwen. © Frans Nikkels

Haaksbergen spant rechtszaak aan tegen Werklust over bouw De Vijfhoek

HAAKSBERGEN - De gemeente wil geld zien van Werklust II BV, de werkmaatschappij van Groenloër Peter Antvelink. Haaksbergen stapt naar de rechter, omdat Antvelink volgens het college van B en W zich niet heeft gehouden aan de koopovereenkomst voor een stuk grond aan de Molenstraat, de zogeheten locatie Pathoni.

Niets leek de bouw van het appartementen- en horecacomplex De Vijfhoek op de Markt in de weg te staan, totdat de hekken rond het bouwterrein na het eerste archeologische onderzoek gesloten bleven. Er was aanvullend onderzoek nodig. Antvelink vindt dat de gemeente voor die kosten moet opdraaien, omdat is afgesproken dat zijn werkmaatschappij de bouwgrond 'zonder beperkingen' zou afnemen. Maar wethouder Peter van Vlaanderen zei op zijn beurt dat de gemeente zich aan alle afspraken uit de verkoopovereenkomst heeft gehouden.

‘Niet op tijd’
Er is volgens de gemeente niet op tijd begonnen met de bouw van De Vijfhoek. In een brief aan Antvelink heeft het college onlangs aangekondigd de koopovereenkomst met Werklust II te zullen ontbinden. Gemeenteraadsleden zijn nu ingelicht dat B en W afgelopen dinsdag hebben besloten om ook een rechtszaak tegen de werkmaatschappij aan te spannen. De gemeente heeft namelijk kosten gemaakt, legt wethouder Van Vlaanderen uit. "Er is tijd en geld gestoken in het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Normaal wordt dat verrekend in de grondverkoop, maar die is dus niet doorgegaan."

Nieuwe gegadigden
Nu de koopovereenkomst tussen Haaksbergen en Werklust is ontbonden, staat de gemeente weer open voor nieuwe gegadigden voor locatie Pathoni. Daarvoor zijn inmiddels drie partijen in beeld.

Enschede e.o.