Volledig scherm
Wethouder Antoon Peppelman: „Sport en bewegen moet in Haaksbergen voor iedereen toegankelijk zijn.” © Gratis

Haaksbergen stelt sportformateur aan:‘sport brengt mensen in beweging en bij elkaar’

HAAKSBERGEN - Kinderen in Haaksbergen moeten meer kansen krijgen om een sport te beoefenen. Daarvoor moet Tom van Veen mede gaan zorgen. Hij is door de gemeente aangesteld als sportformateur.

 „We willen sport en bewegen voor iedereen toegankelijk laten zijn”, aldus wethouder Antoon Peppelman. „Sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk. Het is goed om fit te blijven en je ontmoet andere mensen tijdens het sporten. Sport brengt mensen in beweging en bij elkaar.”

Sportakkoord

Tom van Veen gaat de komende weken in gesprek met allerlei betrokken organisaties, zoals sportverenigingen, maatschappelijke instanties en scholen. Het moet resulteren in een lokaal sportakkoord om jong en oud in Haaksbergen te stimuleren meer aan sporten te doen. Daarvoor stelt het ministerie van VWS subsidie beschikbaar. Om voor een rijksbijdrage voor activiteiten in aanmerking te komen, moet Haaksbergen voor 1 april een dergelijke sportakkoord presenteren.

Ervaring

Tom van Veen (60) heeft veel ervaring in de sport- en welzijnssector. De Lossernaar was vele jaren directeur van de welzijnsorganisatie Kluster (tegenwoordig Fundament) in zijn woonplaats, adviseert in opdracht van sportkoepels als KNVB en NOC/NSF verenigingen bij speciale projecten en is tegenwoordig ook verenigingsmanager van voetbalclub Sparta in Enschede. Die functies vallen volgens hem goed te combineren met de tijdelijke baan bij de gemeente Haaksbergen. „Met alle betrokken partijen in Haaksbergen ga ik de komende weken werken aan een lange termijnvisie zodat verenigingen en organisaties nauw gaan samenwerken om sporten te stimuleren maar ook om accommodaties open te stellen voor andere activiteiten.”

Enschede e.o.