Haaksbergen wil 50 hectare zonnevelden aanleggen. Vooralsnog lijkt het landelijk gebied in het westen en in het oosten van de gemeente hiervoor het meest geschikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Haaksbergen wil 50 hectare zonnevelden aanleggen. Vooralsnog lijkt het landelijk gebied in het westen en in het oosten van de gemeente hiervoor het meest geschikt. © GinoPress B.V.

Haaksbergen zet in op zonne-energie met 50 hectare zonnevelden in landelijk gebied

Inwoners praten meeHAAKSBERGEN In 2050 wil Haaksbergen een klimaatneutrale gemeente zijn. Dat lijkt ver weg. Maar om die doelstelling te halen, moeten nu stappen worden gezet. Te beginnen met 50 hectare zonnevelden.

  1. Nikki (18) verongelukte net buiten Haaksbergen: ‘Ze kijkt via de ogen van anderen nog mee, dat geeft een fijn gevoel’
    PREMIUM
    Bermmonumenten

    Nikki (18) verongeluk­te net buiten Haaksber­gen: ‘Ze kijkt via de ogen van anderen nog mee, dat geeft een fijn gevoel’

    HAAKSBERGEN - Ze heeft een bos roze gerbera’s meegenomen. „Dat waren de lievelingsbloemen van Nikki”, zegt Gitte Masselink-Nijhuis. Voorzichtig legt ze de bloemen naast een dikke eik langs de Haaksbergerstraat halfweg Haaksbergen en Usselo. Op deze plek langs de vroegere N18 verongelukte op dinsdag 26 januari 2010 haar dochter, nog maar 18 jaar oud.

Enschede e.o.