Volledig scherm
Gemeentehuis Haaksbergen © Emiel Muijderman

Haaksbergen zoekt ‘lek’ van Marktplan

HAAKSBERGEN - Consternatie in het gemeentehuis. Want wie heeft het geheime plan over de invulling van het zogenaamde ‘gat in de Markt’ gelekt?

Vorige week werd bekend dat het college van burgemeester en wethouders een intentieverklaring heeft getekend over de invulling van het zogenaamde ‘gat in de Markt’. Raadsleden mogen die inzien, maar moeten daar dan wel hun mond over houden.

Geheim

De partij met wie het college in zee wil gaan, moet namelijk nog even geheim blijven. Evenals het bod dat die partij heeft uitgebracht voor de grond tussen Sport 2000 en het voormalige Konings Schoenen. Dat het hier om aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen en Kienhuis Projectontwikkeling uit Deurningen gaat, zingt echter al enkele maanden rond in het gemeentehuis.

Publicaties hierover in deze krant hebben in het gemeentehuis tot consternatie geleid. Het college veronderstelt dat er door een gemeenteraadslid uit de geheime stukken is gelekt. Een strafbaar feit. Aan de raadsgriffier nu de taak om het lek te achterhalen.

Wob-verzoek

Deze krant heeft openbare informatie uit de intentieovereenkomst rond het Marktplan opgevraagd, maar niet gekregen. Daarom heeft deze krant vrijdag officieel verzoek gedaan in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Insteek van het verzoek is openbaarheid van alle correspondentie rondom het Marktplan sinds 5 maart 2014.

Enschede e.o.