Volledig scherm
Karel van de Kate was helemaal door het dolle zaterdagavond in Oldenzaal. © Robin Hilberink

Haaksbergenaar Karel van de Kate grote winnaar van het Twentse Buutfestival in Oldenzaal

HAAKSBERGEN - Hij straalde van oor tot oor, was zelfs even sprakeloos en dat overkomt Bennie Morsinkhof niet vaak. Als Karel van de Kate won hij zaterdagavond het Twentse Buutfestival in Oldenzaal. Zowel de jury als het publiek had hem met stip op 1 gezet.

Het Twentse Buutfestival werd voor de zesde keer gehouden in Stadstheater De Bond. Zeven buutreedners streden om de titel en het was dus Haaksbergenaar  Karel van de Kate die met beide prijzen aan de haal ging. Eerst ontving hij uit handen van Engelbert Heideman van de Twentsche Courant Tubantia de publieksprijs, waarna ook de jury hem unaniem de beste buutreedner vond. 

Morsinkhof gaat sinds jaar en dag al door het leven als Karel van de Kate, is bekend van zijn bijdragen aan RTV Oost, maar ook van Twente Plat. Juryvoorzitter Harry Nijhuis roemde zijn originaliteit en performance. In Oldenzaal ging de tweede prijs naar Harrie Nordkamp (Harm van Oaln Dieks) uit Overdinkel, terwijl Willie Rouwhorst (als Willem Petas) uit Zieuwent derde werd. 

Volledig scherm
Karel van de Kate ontvangt uit handen van Engelbert Heideman van de Twentsche Courant Tubantia de publieksprijs. © Robin Hilberink
Volledig scherm
Karel van de Kate was prima op dreef tijdens het Twentse Buutfestival. © Robin Hilberink

Enschede e.o.