Volledig scherm
© Freeimages

Haaksbergenaar verdacht van geweld en gebruik vuurwapen in Almelo

ALMELO - De politie heeft zondag een 31-jarige Haaksbergenaar aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld en het gebruik van een vuurwapen.

Bij de aanhouding is het vuurwapen in beslag genomen. Kort nadat de politie zondagavond een melding had gekregen over huiselijk geweld in Hengelo, zou de man vanaf het betreffende adres per auto zijn weggevlucht naar Almelo. Daar heeft hij aan de Jacob van Ruysdaelstraat mogelijk op een woning geschoten.

Sporenonderzoek
“Mogelijk is de verdachte onderweg op een rotonde in Zenderen rechtdoor gereden en heeft hij daarbij wat geraakt”, zegt een politiewoordvoerder. Bij de woning in Almelo is maandag sporenonderzoek verricht. Of er daadwerkelijk is geschoten, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Enschede e.o.