Het boek 'Een eeuw Odink & Koenderink' van Gerard Hofste op Bruinink wordt op 1 februari gepresenteerd in het fabriekspand aan de Parallelweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het boek 'Een eeuw Odink & Koenderink' van Gerard Hofste op Bruinink wordt op 1 februari gepresenteerd in het fabriekspand aan de Parallelweg. © Lars Smook

Haaksbergs bedrijf Odink & Koenderink viert 100ste geboortedag: gelukkig zijn de foto’s er nog

HAAKSBERGEN - Ontslagen, mogelijk zelfs sluiting. Rond het 100-jarig bestaan van O&K is weinig te vieren. Gelukkig zijn de foto’s er nog. Gerard Hofste op Bruinink (84) bracht ze samen in zijn rijk geïllustreerde boek ‘Een eeuw Odink & Koenderink’. Op 1 februari, exact de 100ste verjaardag van het bedrijf, is de boekpresentatie voor oud-werknemers.

Het bedrijf waar hij ooit stage liep, haalde hem in 1963 weg bij Philips Eindhoven voor haar nieuw op te zetten afdeling ‘projecten’. Met een huurhuis als bonus. Aanlokkelijk voor een jongeman met trouwplannen. „O&K was een prima functionerend bedrijf dat goed was voor zijn mensen. Ik heb er 32 jaar naar volle tevredenheid gewerkt”, aldus Hofste op Bruinink.

Enschede e.o.