Volledig scherm
Archiefbeeld: De Troubadour Haaksbergen © Lars Smook

Haaksbergse basisscholen zetten eerste stap op weg naar fusie: groep 1 en 2 samen

HAAKSBERGEN - De Troubadour, De Weert en de Theo Scholteschool gaan op weg naar één school. Na de zomervakantie worden de groepen 1 en 2 van de drie basisscholen samengevoegd.

Zo gaan de scholen, met elk hun eigenheid, langzaam op weg om één basisschool te worden. In een nieuw gebouw, zo is het plan. Maar waar dat komt te staan, is nog niet duidelijk.

Veiligheid
Het bestuur van de scholen, de stichting Keender, heeft nieuwbouw naast sporthal De Els op het oog. Op die plek is de (verkeers)veiligheid het best gegarandeerd en is genoeg ruimte om een integraal kindcentrum neer te zetten. Want dat is de ambitie: een multifunctioneel pand waar ook ruimte is voor voor- en naschoolse opvang, cultuur en sport. De gemeente voelt vooralsnog meer voor gedeeltelijke nieuwbouw op de huidige locatie van De Weert aan de Bartokstraat.

Onderzoek
Een onderzoek moet uitwijzen waar de fusiescholen samen onder een dak komen. Behalve de twee genoemde locaties wordt ook de Van Brakelstraat (huidige locatie van de Theo Scholteschool) bekeken als optie.

De plannen worden toegelicht tijdens de informatieavond, dinsdag om 20.00 uur in De Troubadour aan de Bartokstraat. Alle ouders van leerlingen die na de zomervakantie beginnen op de fusieschool, zijn daar welkom. De scholen houden deze week ook open huis. Dinsdag in De Troubadour (08.45 - 14.30 uur) en woensdag in de Theo Scholteschool (08.45 - 14.30 uur).

Enschede e.o.