Volledig scherm
Henk Pen © Lenneke Lingmont

Haaksbergse ondernemers verzetten zich tegen e-bike concurrent

HAAKSBERGEN – Kevin Scholten van Fietscity Hannink en René Pot van Pot Tweewielers verzetten zich tegen de verkoop van elektrische fietsen bij Henk Pen Caravans & Kampeerauto's. Drie ondernemers die in dezelfde vijver vissen, dat is er net een te veel menen zij.

De caravanhandelaar biedt een breed assortiment elektrische fietsen aan. Met de actie dat elke tweede e-bike gratis is, is Henk Pen een geduchte concurrent. Scholten en Pot vrezen een daling van de omzet. Ze willen weten of detailhandel bij Henk Pen is toegestaan. "Als dat niet het geval is, hopen wij dat de gemeente handhavend optreedt", aldus Scholten. Hij en zijn conculega willen dan dat de gemeente Henk Pen een dwangsom oplegt.

Dwangsom
Volgens de gemeente geeft het bestemmingsplan aan 'dat het perceel van de firma de bestemming bedrijfsdoeleinden heeft met de aanduiding caravanhandel toegestaan en de aanduiding detailhandelbranche gerelateerde artikelen toegestaan'. "Daartoe behoren volgens mij ook e-bikes", laat Gerard Wildenborg, eigenaar van Henk Pen, weten. “Vanuit heel Nederland komen mensen naar hier. Zij verwachten een compleet aanbod, daar moeten wij op inspelen."

Wildenborg begrijpt dat de lokale rijwielhandelaren een omzetdaling vrezen. Over een mogelijke dwangsom laat de ondernemer zich niet uit.

Gemeente
De vraag of Henk Pen een dwangsom wordt opgelegd en hoe hoog die zal zijn, kon de gemeente gisteren niet beantwoorden.

Enschede e.o.