Volledig scherm
PREMIUM
Sara Weeda uit Haaksbergen, muziekdocent in Hof van Twente, helpt bij het opzetten van een concertreeks middeleeuwse koorzang in Oost-Nederland. © Michael McGlynn

Haaksbergse sopraan Sara Weeda draagt middeleeuwse koorzang uit in Oost-Nederland

HAAKSBERGEN/WINTERSWIJK – Middeleeuws, mystiek en magisch. Dat is de momenteel razend populaire koorzang met Britse, Ierse, Keltische en Latijnse invloeden. Vier Achterhoekse vrouwen raakten in de ban van deze ‘engelenmuziek’. De Haaksbergse sopraan Sara Weeda helpt bij het opzetten van concerten en workshops in Oost-Nederland.

Geen begeleidingsmuziek, dirigent en bladmuziek. Zo eenvoudig kan middeleeuws zingen zijn. Else (55) en Enneke (31) Klomps ontdekten de rustgevendheid en charme van het ‘a capella’ zingen. „Het lijkt misschien lastig, maar jee begint allemaal tegelijk, je blijft op toon en kunt op die ontspannen manier prachtige muziek neerzetten”.

  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Enschede e.o.