Volledig scherm
© Lars Smook

Haaksbergse wethouder al na acht maanden weg

HAAKSBERGEN - Wethouder Arja ten Thije heeft vanmorgen haar ontslag ingediend. De coalitie heeft kritiek op haar bestuursstijl en manier van communiceren met de gemeenteraad.

Dat schrijft Ten Thije in een brief aan de gemeenteraad waarin ze haar vertrek toelicht. „Hoewel ik getracht heb meer aansluiting te vinden op de geuite verwachtingen, blijven de signalen over mijn stijl van besturen en communiceren aanhouden. Ik betreur dit ten zeerste”, aldus Ten Thije. Na overleg met de PvdA-fractie is ze tot de conclusie gekomen dat ze onvoldoende draagvlak heeft om als wethouder te functioneren. „Daarom dien ik met ingang van heden mijn ontslag in”, meldt Ten Thije.

Kritiek

De Enschedese Ten Thije is in juni 2018 benoemd als wethouder, met in haar portefeuille Samenleving en Duurzaamheid. „Ik heb deze portefeuille als plezierig en uitdagend ervaren en mij goed kunnen verdiepen in de verschillende beleidsdossiers.” Toch was er de afgelopen periode niet alleen vanuit de coalitie, maar vanuit de gehele raad kritiek op de wethouder. In meerdere heftige discussies over met name het afvalbeleid, bleek de wethouder onvoldoende in staat vragen uit de raad te beantwoorden en kritiek te pareren.

‘Alle goeds’

Uitgerekend op de dag waarop de naam van de nieuwe burgemeester van Haaksbergen bekend wordt gemaakt, kondigt Ten Thije haar vertrek aan. De wethouder sluit haar ontslagbrief af met een woord van dank: „Ik dank de raad, het college en de medewerkers voor de samenwerking en wens u en de gemeente Haaksbergen alle goeds toe.”

Enschede e.o.