De wijkraad Hassinkbrink neemt zelf preventieve maatregelen tegen de eikenprocessierups. Han van Hagen, Henry Siemerink en Johan Put hangen nestkastjes op.
Volledig scherm
PREMIUM
De wijkraad Hassinkbrink neemt zelf preventieve maatregelen tegen de eikenprocessierups. Han van Hagen, Henry Siemerink en Johan Put hangen nestkastjes op. © Marieke Amelink

Haaksbergse wijk gaat ‘jeukrups’ bestrijden met koolmezen en wespen

HAAKSBERGEN - De Hassinkbrink in Haaksbergen gaat de koolmees en de sluipwesp lokken om zo de processierups uit de wijk te weren. Niet dat er afgelopen zomer door wijkbewoners veel werd geklaagd over overlast. Toch neemt wijkraad Hassinkbrink, in samenspraak met de gemeente, maatregelen tegen de eikenprocessierups.

 1. Allô Jannaô: ‘Pas in 2023 de volgende revue’ in Haaksbergen

  Allô Jannaô: ‘Pas in 2023 de volgende revue’ in Haaksber­gen

  HAAKSBERGEN – Om de twee jaar staat de Haaksbergse revue Allô Jannaô in De Kappen op de planken. Dit jaar zou er weer een uitvoering zijn. Maar er is niets ingestudeerd. Zowel dit jaar als volgend jaar is er geen revue. „We hebben al vroeg een besluit genomen. Pas in 2023 is de volgende revue. Een onderbreking van vier jaar is veel te lang. Maar het kan helaas niet anders”, zegt voorzitter Erik van Sark van de Haaksbergse revue. Hij betreurt de lange revueloze periode, maar wil er ook niet te dramatisch over doen. „Andere clubs worden veel zwaarder getroffen. Denk maar aan de voetbalverenigingen, die maandenlang geen kantine-inkomsten hebben.”
 2. ‘Zelfs bruidsjurken gaan naar Sierra Leone’

  ‘Zelfs bruidsjur­ken gaan naar Sierra Leone’

  RIETMOLEN/HAAKSBERGEN – Bij Wegdam Food Link aan de Parallelweg in Haaksbergen wordt in de middaguren op donderdag en vrijdag regelmatig kleding en speelgoed ingeleverd. Dat gebeurt door Haaksbergenaren, Rietmolenaren en Needenaren die kinderen in Sierra Leone willen helpen. Mede-initiatiefnemer Raymond Wegdam verwacht dat over ruim een maand een container vol kleding en andere bruikbare spullen naar dit Afrikaanse land verscheept kan worden. Sportspullen zijn erg welkom, maar te ‘winters’ materiaal heeft geen zin.
 1. GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en belandde in een coma
  Play

  GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en belandde in een coma

 2. Aanhangers Navalny opgepakt bij protesten in Rusland
  Play

  Aanhangers Navalny opgepakt bij protesten in Rusland

Enschede e.o.