Volledig scherm
Henk Pen © Lenneke Lingmont

Henk Pen in Haaksbergen moet verkoop e-bikes staken van gemeente

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen staat de verkoop van e-bikes bij Henk Pen Caravans en Kampeerauto's niet toe. De caravanhandelaar moet de verkoop van elektrische fietsen 'staken en gestaakt houden' op last van een dwangsom van 5.000 euro, zo heeft de gemeente schriftelijk aan Henk Pen laten weten. Gerard Wildenborg, eigenaar van Henk Pen, legt zich hier niet bij neer en stapt naar de rechter.

Ondernemers Kevin Scholten van Fietscity Hannink en René Pot van Pot Tweewielers trokken eerder dit jaar bij de gemeente aan de bel omdat zij daling van hun omzet vrezen nu ook Henk Pen zich op de markt van de e-bikes heeft gestort. Lees hier meer.

Verkoop staken
Het bestemmingsplan staat de handel in caravans en detailhandel in artikelen die gerelateerd zijn aan die caravanhandel toe. ‘De verkoop van e-bikes houdt geen rechtstreeks verband met de caravanhandel c.q. vloeit niet rechtstreeks voort uit de activiteiten van het bedrijf en zijn derhalve in strijd met het bestemmingsplan’, stelt de gemeente in een brief aan Wildenborg. De ondernemer moet daarom de verkoop van elektrische fietsen binnen een termijn van zes weken staken op last van een dwangsom van 5.000 euro.

Rechtszaak
Die termijn is inmiddels verstreken, toch staan er nog altijd e-bikes in de showroom. Tot betaling van de dwangsom is Wildenborg tot op heden niet overgegaan. De ondernemer wil namelijk van de rechter weten of fietsen en e-bikes wel of niet branchegerelateerd zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de rechter zich over de e-bikes buigt. Betaling van de dwangsom is tot die tijd uitgesteld, laat de dochter en zaakwaarnemer van Wildenborg weten. Begin september buigt ook de gemeentelijke bezwarencommissie zich over de zaak.

Enschede e.o.