Natuurvriend Chris Nijhof zaait akkerranden in met inheemse bloemenmengsels. „Langs provinciale wegen groeit pimpernel. Maar ik heb ze nog nooit zien bloeien, omdat er te vroeg wordt gemaaid. Laat bloemen toch eens staan en zaad vormen vóór je de bermen maait.”
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurvriend Chris Nijhof zaait akkerranden in met inheemse bloemenmengsels. „Langs provinciale wegen groeit pimpernel. Maar ik heb ze nog nooit zien bloeien, omdat er te vroeg wordt gemaaid. Laat bloemen toch eens staan en zaad vormen vóór je de bermen maait.” © Betty Morsinkhof

Het groene hart van Chris Nijhof: ‘In een graanveld horen korenbloemen te staan’

In Chris Nijhof (70) – hovenier, imker, wandelgids - klopt een groen hart. Voor de natuur zet hij graag een stap extra. Zo is hij elk voorjaar bezig met het inzaaien van honderden meters bermen en akkerranden met bloemenmengsels. Onlangs nog in het Buurserzand rond akkers van Natuurmonumenten met biologisch geteeld graan. 

  1. OM wil 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor Haaksbergse moeder na doden van pasgeboren zoontje Ivo
    PREMIUM

    OM wil 5 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor Haaksberg­se moeder na doden van pasgeboren zoontje Ivo

    HAAKSBERGEN/ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdagochtend vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Linde de W. (31) uit Haaksbergen, vanwege de dood van baby Ivo. De W. en haar partner werden op 11 april 2020 aangehouden toen ze met de overleden baby in het Enschedese ziekenhuis kwamen. Het jongetje bleek met geweld om het leven gebracht.

Enschede e.o.