Wilfried Wildschwein (Ferdinand Zwijnenberg) heeft single met clip gelanceerd via YouTube. Naast zijn baan aan de machine bij Reobijn, krijgt hij het steeds drukker als artiest/entertainer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Wildschwein (Ferdinand Zwijnenberg) heeft single met clip gelanceerd via YouTube. Naast zijn baan aan de machine bij Reobijn, krijgt hij het steeds drukker als artiest/entertainer. © Lenneke Lingmont

‘Hier had ik een jaar geleden niet van durven dromen’

Veertig uur in de week staat Ferdinand Zwijnenberg bij de Haaksbergse kunststofproducent Reobijn aan de spuitgietmachine. In zijn vrije tijd kruipt hij in de huid van Wilfried Wildschwein. Onlangs lanceerde de zanger/entertainer zijn vierde single: Vrouwen.

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

Enschede e.o.