Volledig scherm
Archiefbeeld: Hoksebarge Preuft 2015 © Reinier van Willigen

Hoksebarge Preuft dit jaar ‘helemaal anders’

HAAKSBERGEN – Het bestuur van Horeca Haaskbergen heeft in overleg met collega’s besloten Hoksebarge Preuft dit jaar ‘helemaal anders te doen’. Het evenement vindt dit jaar op twee dagen plaats en krijgt een andere uitstraling.

De vernieuwingen zijn ingegeven door een aantal jonge collega-ondernemers. Saskia Boenders (’t Hagen) die samen met Huub Wolferink (Bi'j de Watermölle) en Jeanette Dwars (Eetcafé Dwars) het bestuur van Horeca Haaksbergen vormt, koestert de frisse ideeën. "Iemand stelde voor om het over twee dagen te verdelen. De tenten staan er toch, de Markt is er voor ingericht en de volgende dag pak je de draad weer op. Alles bij elkaar opgeteld kan het alleen maar een positieve uitwerking hebben. Zaterdag beginnen we om 15.00 uur om de plaatselijke winkeliers mee te laten profiteren van de drukte in het dorp. En die kunnen dan na sluitingstijd gezellig aansluiten op de Markt."

‘Te duur’
Een andere wijziging is de aangepaste prijs voor de muntjes. "We hebben geluisterd naar het publiek dat de gerechtjes te duur vond. Daarom betaal je vrijdag en zaterdag voor ieder gerecht in elke stand hetzelfde. Twee muntjes voor een gerecht en één muntje voor een biertje."

Laagdrempelig
Ook de invulling op de Markt wordt anders. De restauranthouders, dertien in totaal, krijgen een plek aangewezen onder geschakelde pagodetenten. Daarmee krijgt Hoksebarge Preuft een andere uitstraling. "De gemoedelijkheid blijft overeind.” Aldus Wolferink. “Die laagdrempeligheid maakt dat er ieder jaar weer duizenden mensen op afkomen. Dat willen we uiteraard zo houden."

Hoksebarge Preuft: Vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur. Zaterdag van 15.00 tot 21.00 uur.

Enschede e.o.