Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Hotel Scholtenhagen in Haaksbergen moet de deuren sluiten

HAAKSBERGEN - Best Western hotel Scholtenhagen aan de Eibergsestraat heeft vrijdag de deuren gesloten. Volgens manager Marloes Beunders gaat het om een tijdelijke maatregel.

Die is ingegeven door de brandweer van Haaksbergen. De gemeente heeft sinds september 2013 nieuwe richtlijnen opgesteld voor de brandmeldingsinstallatie binnen de hotellerie.

Brandmelder
Elke hotelkamer moet zijn voorzien van een aparte brandmelder. De 36 kamers van het hotel hebben die installatie nu niet. Daarom wordt het hotel na twee uitstelperiodes op last van de brandweer gesloten. Marloes Beunders: „Om aan de nieuwe eisen te voldoen is een flinke investering nodig. Dat gaat de komende maanden gebeuren. Het is de bedoeling dat we half januari, begin februari volgend jaar weer open gaan. We hebben bewust voor de wintermaanden gekozen om de brandmelders aan te brengen omdat het voor ons een rustige periode is. In de zomermaanden is het hier veel drukker.”

Oproepkrachten
De vestigingsmanager voegt er aan toe dat niet alleen het hotel tijdelijk dicht gaat maar ook het restaurant. „Het zijn voornamelijk de zakelijke gasten die bij ons overnachten die van het restaurant gebruik maken.” Bij het hotel werken twee mensen in vaste dienst. Verder worden er de nodige oproepkrachten ingezet. „ Voor de vaste medewerkers wordt een passende oplossing gezocht”, aldus Boenders.

Enschede e.o.