Volledig scherm
© Thinkstock

Hovenier Hartman wil terrein aan Oude Boekeloseweg in Haaksbergen verlaten

DEN HAAG/HAAKSBERGEN - Hoveniers- en boomverzorgingsbedrijf Hartman wil zijn terrein aan de Oude Boekeloseweg in Haaksbergen verlaten, omdat het bedrijf daar niet meer uit de voeten kan.

De eigenaar wilde daar meer uitbreidingsmogelijkheden voor zijn bedrijf, maar de gemeente Haaksbergen deed het bedrijf door een reparatie van het bestemmingsplan 'op slot'. De hovenier was het daar niet mee eens. Woensdag stond hij daarom bij de Raad van State in Den Haag. Een tijd geleden heeft hij al besloten eieren voor zijn geld te kiezen. Hij diende bij de gemeente een plan in om het bedrijf te verplaatsen naar een bedrijventerrein. Op de locatie aan de Oude Boekeloseweg wil hij een woning bouwen.

De raadscommissie bespreekt het verhuis- en woningbouwplan de komende week, zei een gemeentewoordvoerder woensdag.

Niet tevreden
Zowel de hovenier als buurman H. Leferink zijn niet tevreden met de reparatie van het bestemmingsplan. Die was nodig nadat de Raad van State het plan voor het bedrijf vorig jaar had vernietigd. De eigenaar wil meer uitbreidingsmogelijkheden en Leferink wil van het bedrijf naast zijn woning af. De buurman zou geholpen zijn met een verhuizing van het bedrijf. Alleen als het verhuisplan afketst, zal de uitspraak van de Raad van State de toekomst van het hoveniersterrein aan de Oude Boekeloseweg bepalen. Zo niet, dan kunnen de hovenier en de gemeente aan een woonbestemming op die plek gaan werken.

Uitspraak binnen enkele weken.

Enschede e.o.