Volledig scherm
© Nordwick VOF

Intentieverklaring Marktplan Haaksbergen verlengd

HAAKSBERGEN De intentie-overeenkomst voor het Marktplan blijft tot 1 januari gehandhaafd. Het document, waarin de gemeente de intentie uitspreekt met ontwikkelaar Nordwick V.O.F. in zee te willen gaan, liep op 1 november af. Een voorstel van het college van B en W wordt echter pas in december door de gemeenteraad behandeld.

Het college heeft in een brief aan de raad uitgelegd dat het uitstellen van de deadline nodig is, omdat er nog een aantal besluiten moeten worden genomen. Maandag mogen inwoners, ondernemers en organisaties hun zegje doen. In december is het woord aan de gemeenteraad. 'Als wij 1 november niet hadden besloten om de intentieovereenkomst voort te zetten, zouden beide partijen niet langer gehouden zijn aan de afspraken', staat in de brief aan de raadsleden. Het voorliggende plan zou daarmee op losse schroeven kunnen komen te staan.

Plannen
Nordwick wil aan de Markt 1.000 vierkante meter detailhandel realiseren, met daarboven appartementen. Aan de Hibbertsstraat zouden woningen moeten komen en tussen beide bouwkavels in ook een appartementencomplex. Het bod van Nordwick is door de gemeente verkozen boven biedingen van supermarkt Lidl en lokale vastgoedman Ben Roerink. Laatstgenoemde trekt met zijn supermarktplan inmiddels samen op met Lidl, maar staat in de wacht.

Meepraten
Maandagavond presenteert Nordwick vanaf 19.30 uur zijn plannen voor de Markt in het gemeentehuis. Tijdens de hoorzitting mogen Haaksbergenaren vragen stellen. Vanaf maandag wordt een digitaal meldpunt geopend waar inwoners hun mening over het Marktplan mogen geven.

Enschede e.o.