Volledig scherm
Exterieur gemeentehuis Haaksbergen © Emiel Muijderman

Inwoners, bedrijven en verenigingen praten over toekomst van Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Waar staat Haaksbergen in 2030? Om die vraag te beantwoorden krijgt het bureau Futureconsult uit Amsterdam tien weken de tijd om met inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen in gesprek te gaan. Voor de kerst ligt er een rapport op tafel met de langetermijnvisie van de Haaksbergse gemeenschap.

Deze maand wordt het onderzoek in Haaksbergen afgetrapt. Daarvoor wordt een website ingericht voor inwoners, met daarop een fotowedstrijd, ideeënbus en een enquête. Ook gaan de onderzoekers van Futureconsult in gesprek met jeugdige inwoners. Voor ondernemers, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen worden toekomstcafés in het leven geroepen, waarin over de ambities van Haaksbergen wordt gesproken.

G1000
Een van de grootste gebeurtenissen binnen de toekomstvisie is de G1000. Duizend inwoners van Haaksbergen krijgen op basis van loting een uitnodiging voor een bijeenkomst die in het teken staat van de toekomst van Haaksbergen. Later, waarschijnlijk in november, gaat burgemeester Gerrit Jan Kok samen met gemeenteraadsleden de Markt op om met inwoners in gesprek te gaan.

Kosten
Het opstellen van de toekomstvisie kost 100.000 euro. De kosten worden gedeeld door de provincie en de gemeente. Naar verwachting kan de raad zich in de laatste vergadering van dit kalenderjaar uitspreken over de uitkomsten van de toekomstvisie en de bestuursmonitor.

Enschede e.o.