Volledig scherm
Rico-Jay de Boer (7) samen met zijn broertje Ryan na het ongeval bij De Waarbeek. © Lars Smook

Kaartjesactie voor 7-jarige Rico na val uit attractie de Waarbeek

HAAKSBERGEN – Het gaat redelijk goed met Rico-Jay de Boer, het jongetje dat zondagmiddag onder de wielen van de rupsbaan van de Waarbeek terecht kwam. Zijn linker voet zit in het gips, maar het lijkt er op dat de schade meevalt. Een vriendin van de familie is inmiddels een kaartjesactie voor hem begonnen.

De 7-jarige Rico is een kwetsbaar jochie vanwege een zeer zeldzame darmafwijking. Zijn broertje Ryan van 8 zei zondagavond na het ongeluk dan ook: “Het had beter met mij kunnen gebeuren, want Rico heeft al zoveel.” Rico reageert lekker nuchter: “Dat is hartstikke lief van hem, meestal doet hij niet zo lief.”

Ambulance
Vanwege zijn ziekte nam moeder Reinette de Boer geen enkel risico na het ongeluk. Ze wilde niet met een taxi naar het ziekenhuis maar liet een ambulance komen. In het ziekenhuis bleek uit een röntgenfoto dat de grote botten in de enkel in elk geval niet gebroken zijn. Maar bij jonge kinderen zijn de kleinere botjes die nog moeten groeien, moeilijk in beeld te krijgen. En omdat de verwonding er aan de buitenkant wel serieus uitzag werd uit voorzorg gips om de enkel gedaan.

Maandagmorgen kreeg Rico koorts en vanwege zijn ziektegeschiedenis moest hij direct naar het ziekenhuis. Het bleek gelukkig mee te vallen: hij mocht in de loop van de dag weer naar huis.

Kaartjes
​Frédérique van Egmond, vriendin van de familie, is inmiddels een kaartjesactie voor Rico begonnen. Wie het jochie een hart onder de riem wil steken kan een kaartje sturen via Sleutelbloem 7, 7483 BD Haaksbergen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Enschede e.o.