Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Keiharde kaakslag bij mishandeling Haaksbergenaar vol in beeld

HAAKSBERGEN - De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een 47-jarige Haaksbergenaar. Het slachtoffer zegt zaterdagnacht  door een groep jongeren geslagen en geschopt te zijn en dat hij daar een gebroken kaak aan over heeft gehouden.

In het weekeinde ging hij zelf via Facebook op zoek naar zijn aanvallers. Inmiddels zegt de Haaksbergenaar over namen te beschikken. Die zijn aan de politie doorgegeven.

Roerloos

Van de mishandeling gaat ook een filmpje rond op sociale media. Daarop is te zien dat er drie jongens om hem heen lopen en dat één van hen de man van achteren benadert en dan met een zwiepende armbeweging vol tegen het gezicht slaat. De 47-jarige valt als een blok op de grond en blijft roerloos liggen. De drie lopen weg. Mogelijk is die vuistslag gefilmd door iemand die bij de belagers hoorde. In beeld staat triomfantelijk de opmerking : ‘1 slag KO’. 

Er is op beeld niet te zien wat er aan deze vuistslag nog meer aan vooraf ging. Volgens het slachtoffer op Facebook was hij ervoor belaagd door een groep van mogelijk wel 10 personen. Hij wilde echter maandag de krant hierover niet te woord staan of zeggen wat de aanleiding was. 

Verontwaardiging 

Op Facebook deed hij zondag een oproep. „Wie herkent deze heren! Vonden het nodig me met een paar man in elkaar te trappen en m’n kaak te breken. Rond 00:30 bij Konings in Haaksbergen.” Zijn bericht leidt tot veel verontwaardiging en wordt honderden keren gedeeld. Vrij kort daarna meldt het slachtoffer in een update dat er namen bekend zijn. Maandagochtend heeft hij zich bij de politie gemeld voor het doen van aangifte.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat men inmiddels op de hoogte is van de mishandeling. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. „We zullen onderzoek doen naar dit voorval en getuigen gaan horen. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht.”

Enschede e.o.