Volledig scherm
© Annina Romita

Kerstboom langs N18 straalt weer dankzij wegenbouwer

HAAKSBERGEN/EIBERGEN/NEEDE - Met een druk op de knop zette Monika, het dochtertje van burgemeester Van Oostrum van Berkelland, zaterdagmiddag de reuzenkerstboom langs de N18 in het licht.

De bijna 20 meter hoge verlichte kerstboom, ter hoogte van het voormalige Danspaleis, is na twaalf jaar niet meer weg te denken. Toch hing de komst van de spar aan een zijden draadje, vanwege de diefstal van bijna 200 meter elektriciteitskabel.

Diefstal

De kabel werd gestolen uit de opslag op de Kiefte in Eibergen. Vermoedelijk door koperdieven, aangezien de kabel koper bevat. Goededoelenstichting Sterren Stralen van de Rotary Haaksbergen Eibergen Neede zat met zijn handen in het haar.

Hulp kwam uit onverwachte hoek. Noaber18, het consortium van bouwbedrijven dat de nieuwe N18 aanlegt, wist relatiebedrijf Firma Visser en Smit Hanab bereid te vinden om de kabel ter beschikking te stellen.

Sterren Stralen

De inmiddels niet meer weg te denken kerstboom staat symbool voor de goededoelenactie Sterren Stralen van de rotary. Dankzij donaties werden vorig jaar zo’n 275 kinderen uit minimagezinnen verblijd met een cadeau met Sinterklaas of Kerst.

Bovendien kregen de betreffende gezinnen een voedselpakket aangeboden. Dit jaar hoopt de stichting een even groot aantal kinderen een fijne kerst te bezorgen.

Enschede e.o.