Kok Tonnie ten Brincke gaat met pensioen. Hij verlaat na ruim 47 jaar de keuken van het woon-zorgcentrum Het Saalmerink.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Tonnie ten Brincke gaat met pensioen. Hij verlaat na ruim 47 jaar de keuken van het woon-zorgcentrum Het Saalmerink. © Lars Smook

Kerstdiner is laatste klus van Tonnie (65), de kok van het Haaksbergse zorgcentrum Het Saalmerink: ‘Ik maak er weer iets moois van!’

HAAKSBERGEN - Tonnie ten Brincke (65) neemt na ruim 47 jaar afscheid van zijn keuken in het Haaksbergse woon-zorgcentrum Het Saalmerink. Het kerstdiner op tweede kerstdag is zijn laatste klus. „En daar maak ik iets moois.”

  1. Ontslagen vanwege corona, maar niet opnieuw aangenomen: 20.000 euro schadevergoeding
    PREMIUM
    Haaksbergen

    Ontslagen vanwege corona, maar niet opnieuw aangenomen: 20.000 euro schadever­goe­ding

    HAAKSBERGEN - Coöperatie De Kappen, exploitant van het gelijknamige kulturhus in Haaksbergen, moet een oud-medewerkster ruim 20 mille schadevergoeding betalen. De facilitair medewerkster werd begin vorig jaar, op 65-jarige leeftijd, ontslagen vanwege de coronacrisis. Maar al een half jaar na haar ontslag nam het kulturhus twee nieuwe medewerkers aan die goeddeels hetzelfde werk deden. Dat had niet gemogen, vindt de rechtbank.

Enschede e.o.