Volledig scherm
© Thinkstock

Kerstherberg in Haaksbergen voor mensen met een beperkt sociaal netwerk

HAAKSBERGEN - Samen met opbouwwerker Ton Harmsen van Noaberpoort heeft Dick Hilarius de Kerstherberg Haaksbergen opgezet. Het is bedoeld voor Haaksbergenaren met een beperkt sociaal netwerk, mensen die zich alleen voelen en behoefte hebben aan gezelschap.

"Voor eenzame mensen wilde ik graag eens iets organiseren", zegt Dick Hilarius. "En ineens kwam het in me op om daar de visueel gehandicapten bij te betrekken, zij die meedoen aan de fietsmidweken."

Terugdoen
Vanuit zijn netwerk van visueel gehandicapte fietsliefhebbers kreeg hij positieve reacties. Diny Veltmaat levert een bijdrage door een creatieve workshop te houden. De slechtziende vrouw uit Ermelo genoot afgelopen voorjaar weer van een fietsmidweek in Haaksbergen. "Ze wilde graag iets terugdoen", vertelt Hilarius.

Etentje
De Kerstherberg wordt gehouden op donderdag 15 december en begint met een inloop, vanaf 14.45 uur. Koffie met iets lekkers staat dan klaar. Daarna gaat de creatieve workshop van start. Even na zessen gaat het gezelschap aan tafel voor een etentje. De afsluiting is tegen half negen. Deelname is kosteloos.

Aanmelden
Er is plek voor maximaal 15 personen. Aanmelden vooraf - met uw naam, adres en telefoonnummer - is verplicht. Dat kan tot en met 11 december bij Noaberpoort: tel. 053 5734589 of t.harmsen@noaberpoort.nl.

Enschede e.o.