Volledig scherm
Foto: GinoPress B.V.

Kind wil brandweerauto's zien en krijgt na pech opa en oma in Haaksbergen z'n zin

HAAKSBERGEN - Veel ironischer verzin je het niet. Een kleuter wilde brandweervoertuigen bekijken bij de kazerne aan de Spanbeddestraat in Haaksbergen. En dus reden zijn opa en oma daar met hem even langs. Maar dat 'even' werd uiteindelijk een hele tijd.

Doordat het echtpaar een hoogteverschil niet goed inschatte, kon de auto niet verder. De brandweer moest er aan te pas komen om de onfortuinlijke familie te helpen. Niet de brandweer uit Haaksbergen, maar die uit Enschede...

Angst voor schade
De bestuurder was met de voorzijde van het voertuig terechtgekomen op een deel dat dertig centimeter lager ligt dan het deel waarop de achterwielen nog op rustten. Doorrijden zou betekenen dat het voertuig beschadigd zou raken. En dus zat er niets anders op dan hulp inroepen.

Hulp uit Enschede
Die leek dichtbij, maar schijn bedriegt. De brandweer moest zelf uit Enschede komen. Uiteindelijk lukte het de brandweer om de auto omhoog te krikken en blokken hout onder de voorbanden te plaatsen, waardoor het voertuig weer op gelijke hoogte kwam te liggen met het wegdek. Vervolgens was het een koud kunstje om de auto weer terug te drukken.

Middag van z'n leven
Het kleinkind beleefde uiteindelijk de middag van z'n leven. Hij kon door de komst van de hulptroepen uit Enschede nog meer brandweerauto's zien dan hij had gehoopt.

Enschede e.o.