Volledig scherm
© Kinderboerderij Groot Scholtenhagen

Kinderboerderij Haaksbergen tijdelijk gesloten vanwege dreigende vogelgriep

HAAKSBERGEN – Kinderboerderij Groot Scholtenhagen aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen is tijdelijk gesloten in verband met de dreiging van vogelgriep. Dit is een reactie op de preventieve maatregelen die de staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, heeft genomen.

De kinderboerderij heeft zo’n vijftig stuks aan gevogelte, variërend van eenden tot tropische vogels. "Alle dieren zitten binnen opgehokt en mogen pas weer naar buiten als er geen gevaar meer heerst," aldus Wilfried Abbink, beheerder van de kinderboerderij. Het is nog onbekend hoelang dit nog kan duren.

Voor Groot Scholtenhagen is het niet de eerste keer dat zij moeten sluiten vanwege de dreigende vogelgriep. In 2011 en 2014 was het ook al raak.

Het virus wordt verspreid door watervogels of mest. Vogels die hiermee in contact komen gaan meteen dood. Voor mensen is er geen gevaar, tenzij zij intensief contact hebben met zieke of dode vogels. Zij zullen dan dezelfde symptomen krijgen als bij een normale wintergriep.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Enschede e.o.