Volledig scherm
TT-2019-010155-Haaksbergen Brandweervrijwilliger Benno Spekschoor lid in de Orde van Oranje Nassau editie:Enschede Foto Reinier van Willigen RWN20190412 © Reinier van Willigen

Koninklijke onderscheiding voor Haaksbergse brandweervrijwilliger Benno Spekschoor

HAAKSBERGEN - Brandweervrijwilliger Benno Spekschoor is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Jan-Herman Scholten spelde hem het bijbehorende lintje vrijdag op tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer.

Spekschoor is sinds 1991 brandweervrijwilliger. Sinds die tijd rukte hij samen met zijn collega’s vele malen uit. Meermaals met gevaar voor eigen leven. Bovendien is Spekschoor een actieve deelnemer aan brand- en rampenbestrijding. Volgens locoburgemeester Scholten is de koninklijke onderscheiding welverdiend. „Als brandweerman heeft Benno ruim 26 jaar lang elke dag klaar gestaan voor de Haaksbergse samenleving. Daar heb ik veel respect voor.”

Buiging

Scholten sprak daarnaast een woord van dank uit richting het voltallige korps in Haaksbergen. „Diepe buiging voor deze brandweerlieden. Dankzij dit korps kan Haaksbergen ’s nachts rustig slapen.”

  1. Milieufreak uit Haaksbergen na boete voor hondenpoep: ‘Ik voer nog liever een taakstraf uit’
    PREMIUM

    Milieu­freak uit Haaksber­gen na boete voor hondenpoep: ‘Ik voer nog liever een taakstraf uit’

    HAAKSBERGEN - Hondenpoep in buitengebied niet opgeruimd: 149 euro boete. Peter Mense laat het er niet bij zitten. „Al was het alleen al om de houding van de dienstdoende boa. Die toonde geen greintje empathie. Schandalig gewoon”, zegt Peter Mense. Voor hem op de keukentafel ligt een bon van het CJIB. Hij kijkt ernaar en schudt het hoofd. „Ik voer nog liever een taakstraf uit. Dan maar een vinkje achter m’n naam. Deze gaan we niet betalen.”

Enschede e.o.