Volledig scherm
© Foto Expeditie

‘Koperaatsie’ slotakkoord jubilerende Fotogroep Haaksbergen

HAAKSBERGEN -Koperaatsie is de titel van de nieuwe tentoonstelling waarmee de Fotogroep Haaksbergen haar lustrumjaar afsluit. De expositie in het gerestaureerde CLV-pand is tevens het slotakkoord van de eerste Fotobiënnale Haaksbergen. In het oude gebouw van de voormalige Coöperatieve Landbouwvereeniging tonen de leden van de Fotogroep eigen werk. Daarbij had iedereen zowel qua thema en materiaalkeuze voor de fotoprints als het formaat de volledige vrijheid.

Woningcorporatie
De Fotogroep Haaksbergen is verheugd over de medewerking van woningcorporatie Domijn die als eigenaar van het CLV-gebouw toestemming verleent om er een maand lang te exposeren.Leden van de fotoclub leggen dezer dagen de laatste hand aan de inrichting van de tentoonstelling. Vooral het uitlichten van de vele tientallen foto’s is een hele klus, aangezien in het gedeelte waar de foto’s zijn te zien, geen elektriciteit is. Met medewerking van Electro Breukers, dat vele materialen gratis beschikbaar stelt, lukt het om er in de donkere dagen voor Kerst toch iets moois van te maken. Koperaatsie is een surprise voor Haaksbergen. Een aantal foto’s wordt op originele wijze gepresenteerd. Zoals gezegd, is de fototentoonstelling de afsluiting van de Fotobiënnale die de Fotogroep Haaksbergen dit jaar houdt ter gelegenheid van de 40e verjaardag. Op 14 februari werd in theater De Kappen het startsein gegeven met een indrukwekkende multimediashow van gerenommeerde fotografen die hun wereldreizen vastleggen in woord, beeld en geluid. Burgemeester Hans Gerritsen ontving het eerste exemplaar van het door de Fotogroep gemaakte jubileumboek ‘Haaksbergen Nu’. Nagenoeg de volledige oplage van 700 exemplaren is nu aan de man gebracht.

Buitententoonstelling
Een van de hoogtepunten dit jaar was de buitententoonstelling die in het Scholtenhagenpark, de omgeving van de Oostendorper Watermolen en het waterpark Het Lankheet te zien was. Vele duizenden bezoekers trokken langs 44 grote foto’s op doeken, motorkappen en deuren. Deze expositie is vorige week beëindigd. Een deel ervan is volgend voorjaar wellicht te zien op een expositie in en rond het slot in Ahaus.

Tentoonstelling
De nieuwe tentoonstelling wordt vrijdag om 19.30 uur geopend door Jan Salverda, directeur van Domijn. Alleen komend weekeinde krijgen bezoekers de gelegenheid om de silotoren te beklimmen. Bovenin biedt het uitzichtplatform een prachtige blik over Haaksbergen.

De expositie Koperaatsie loopt tot en met 14 december in het CLV-pand aan de Parallelweg 4. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur.

Enschede e.o.