Roamvisite in Sint Isidorushoeve bij Bram ten Tije en Marieke Pross. Afgelopen dinsdag is de kleine Saar geboren en voor de kraamvisitie is buiten voor het raam een ‘tribune’ opgesteld. Vanwege de coronamaatregelen mag het bezoek niet naar binnen om Saar te bewonderen. Oma Carla ten Tije op de achtergrond en oom Jan en tante Josefien Pross vlak achter het raam.
Volledig scherm
Roamvisite in Sint Isidorushoeve bij Bram ten Tije en Marieke Pross. Afgelopen dinsdag is de kleine Saar geboren en voor de kraamvisitie is buiten voor het raam een ‘tribune’ opgesteld. Vanwege de coronamaatregelen mag het bezoek niet naar binnen om Saar te bewonderen. Oma Carla ten Tije op de achtergrond en oom Jan en tante Josefien Pross vlak achter het raam. © Frans Nikkels

Kroamschudd’n is in de Hoeve nu roamschudd’n

ST. ISIDORUSHOEVE – Ook in St. Isidorushoeve moet de kraamvisite in de tuin plaatsnemen. In de tuin van Bram ten Thije en Marieke Pross staat daarom nu een ‘tribune’. Beschuit met muisjes worden buiten bezorgd. „Onze kraamhulp Riki heeft overal een oplossing voor.”

Het is hun eerste kindje en ze mogen de kleine Saar voorlopig alleen door het raam aan de buitenwereld showen. Door de coronacrisis verloopt de kraamtijd anders dan Bram ten Thije en Marieke Pross hadden gehoopt. Familie en vrienden kunnen wel komen, maar mogen niet naar binnen. Beide ouders van het stel uit Sint Isidorushoeve zouden hun prachtige kleindochter maar wat graag even tegen zich aanhouden. „Het is ons eerste kleinkind en we zijn supertrots. Het liefst zou je haar lekker knuffelen”, vertelt Carla, de moeder van Bram en oma van Saar, als ze vanuit de tuin naar binnen zwaait. Daar steekt Marieke met Saar op haar schoot een duim op. Moeder en dochter maken het uitstekend. „Het is heel raar. Maar gezondheid gaat voor alles.”

Enorme beschuit

De locatie is niet te missen met de enorme beschuit met wit-roze muisjes in de tuin. Aan de zijkant van het huis is een ‘tribune’ opgezet vanwaar bezoek het prille geluk kan gadeslaan. „Wel anderhalve meter uit elkaar”, verzekert Bram. Dat geldt overigens niet voor peetoom Jan en zijn vrouw Josefien uit Rossum. „Familie mag voor het raam over elkaar heen hangen”, grapt Bram. Hij en Marieke weten de situatie goed te relativeren. „Dit is niet wat je wilt. Maar we zijn ook weer niet zo van de roze wolk. We vinden het eigenlijk vervelender voor de familie dan voor onszelf. Wij kunnen Saar gewoon knuffelen.”

De ouders van Marieke komen uit Ootmarsum. Zij hebben al drie keer in de tuin naar hun kleindochter staan kijken, gescheiden door een raam. „Mijn oma Jo van 86 jaar komt eigenlijk niet meer buiten vanwege het coronavirus. Maar ondanks de kou vorige week wilde ze perse haar achterkleinkind zien. Ze zat hier klappertandend op het bankje. Zo hoort het gewoon niet. Maar wat is op dit moment nog gewoon?”

De kersverse ouders zijn zelfstandig ondernemer, ze verzorgen motorreizen en motorvakanties. Het stel schiet er behoorlijk bij in door de coronacrisis. „Drie reizen zijn doorgegaan, alles daarna is geannuleerd. Het zou een topseizoen worden… Maar deze corona-ellende betekent ook dat we samen elke dag van Saar kunnen genieten, waar ik anders weinig thuis was geweest. En dat is wel weer heel mooi hoor. Zo heeft elk nadeel ook weer z’n voordeel.”

De kersverse ouders met hun dochter Saar.
Volledig scherm
De kersverse ouders met hun dochter Saar. © Frans Nikkels
De kersverse ouders met Saar binnen, de rest buiten voor het raam.
Volledig scherm
De kersverse ouders met Saar binnen, de rest buiten voor het raam. © Frans Nikkels

Enschede e.o.