Volledig scherm
© Annina Romita

Kunstmarkt Haaksbergen halve dag druk

HAAKSBERGEN - De Kunstmarkt Haaksbergen heeft zaterdag een halve dag veel publiek getrokken. ’s Morgens was er nauwelijks publiek vanwege de regen, in de middag nam de belangstelling flink toe. De Kunstmarkt rond de Pancratiuskerk op de Markt in het centrum van het dorp werd gecombineerd met muziek, zang en straattheateracts.

Vanuit vele tientallen kramen lieten kunstenaars het publiek kennismaken met tal van disciplines, van schilderijen tot beeldhouwwerk, van keramiek tot fotografie en van glas-, hout- en sieraadkunst tot keramiek en objecten van allerlei materialen. De ochtend verregende grotendeels, maar aan het begin van de middag toen de zon er door kwam, stroomde ook het publiek toe.

Veel Haaksbergse kunstenaars toonden nieuw werk, maar ook kunstenaars van buiten Twente wisten de weg naar Haaksbergen te vinden. De kunstenaars legden veel contacten, beantwoordden vragen van nieuwsgierige en geïnteresseerde bezoekers en kregen zo af en toe een opdracht.

De een verkocht meer dan de ander en een enkeling verkocht helemaal niets. ,,Jammer ja, ik moet er van leven. Nu heb ik de kosten van de kraam er nog niet eens uit’’, vertelde een teleurgestelde kunstenaar die met al haar schilderijen huiswaarts keerde.

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Enschede e.o.