Volledig scherm
© Annina Romita

Kunstmarkt Haaksbergen halve dag druk

HAAKSBERGEN - De Kunstmarkt Haaksbergen heeft zaterdag een halve dag veel publiek getrokken. ’s Morgens was er nauwelijks publiek vanwege de regen, in de middag nam de belangstelling flink toe. De Kunstmarkt rond de Pancratiuskerk op de Markt in het centrum van het dorp werd gecombineerd met muziek, zang en straattheateracts.

Vanuit vele tientallen kramen lieten kunstenaars het publiek kennismaken met tal van disciplines, van schilderijen tot beeldhouwwerk, van keramiek tot fotografie en van glas-, hout- en sieraadkunst tot keramiek en objecten van allerlei materialen. De ochtend verregende grotendeels, maar aan het begin van de middag toen de zon er door kwam, stroomde ook het publiek toe.

Veel Haaksbergse kunstenaars toonden nieuw werk, maar ook kunstenaars van buiten Twente wisten de weg naar Haaksbergen te vinden. De kunstenaars legden veel contacten, beantwoordden vragen van nieuwsgierige en geïnteresseerde bezoekers en kregen zo af en toe een opdracht.

De een verkocht meer dan de ander en een enkeling verkocht helemaal niets. ,,Jammer ja, ik moet er van leven. Nu heb ik de kosten van de kraam er nog niet eens uit’’, vertelde een teleurgestelde kunstenaar die met al haar schilderijen huiswaarts keerde.

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita

Enschede e.o.