Gerrit Lammers op het balkon van zijn appartement. Vijf dagen na zijn operatie kreeg hij een koninklijke onderscheiding in het clubgebouw van Bon Boys.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Lammers op het balkon van zijn appartement. Vijf dagen na zijn operatie kreeg hij een koninklijke onderscheiding in het clubgebouw van Bon Boys. © Frans Nikkels

Lintje voor verraste Haaksbergenaar Gerrit Lammers (84): ‘Ik vond het ook al zo vreemd dat iedereen weg was’

HAAKSBERGEN – Gerrit Lammers (84) kijkt terug op een aparte week. De Haaksbergenaar kreeg eerst een pacemaker en vijf dagen later: een koninklijke onderscheiding. Dankzij onder meer Bon Boys. 

 1. Weer werk aan de winkel voor vrijwilligers sportverenigingen: ‘Niet alles wordt maar vanzelf geregeld”
  PREMIUM

  Weer werk aan de winkel voor vrijwilli­gers sportvere­ni­gin­gen: ‘Niet alles wordt maar vanzelf geregeld”

  SINT ISIDORUSHOEVE - Vele (team)sporters staan in de startblokken: de competitie begint weer! Het betekent ook werk aan de winkel voor de vrijwilligers. Want sportverenigingen kunnen niet bestaan zonder de mensen die zich belangeloos inzetten voor ‘hun cluppie’. Al wordt het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden. „Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat het niet allemaal vanzelf gaat.”
 1. Björn B. uit Haaksbergen betrapt met klein drugslab: ‘Ik blijf voor iedereen de moordenaar van Joey Hoffmann’
  PREMIUM

  Björn B. uit Haaksber­gen betrapt met klein drugslab: ‘Ik blijf voor iedereen de moordenaar van Joey Hoffmann’

  HAAKSBERGEN/ALMELO - Op de late avond van 27 februari dit jaar zien politiemensen een onverlichte brommer rijden door Hengelo. Dat is verdacht, het is na het ingaan van de avondklok en het lijkt erop dat de bestuurder van de brommer zijn licht uit heeft om niet op te vallen. Na een korte achtervolging wordt bestuurder Björn B. uit Haaksbergen aangehouden. Zijn aanhouding leidt naar de politie naar een klein drugslab in B.’s woning aan de Doctor Schaepmanstraat.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Enschede e.o.