Volledig scherm

Ludiek protest van vastgoedman in Haaksbergen: 'Hier kan Lidl komen'

HAAKSBERGEN - Hoewel de gemeenteraad er voor was, lijkt er nu geen supermarkt te komen aan de Markt. Vastgoedeigenaar Ben Roerink heeft een ludiek protest bedacht.

Je bent het niet eens met de werkwijze van de gemeente en je bezit een pand midden in het centrum. Dan kan je dat natuurlijk prima inzetten voor een ludiek protest. Vastgoedondernemer Ben Roerink laat dat zien in Haaksbergen.

Lidl
Hij wil met Lidl een supermarkt vestigen aan de Markt. Precies het plan waarvoor de gemeenteraad in 2014 de voorkeur had. Maar nu is Roerink in de wachtkamer gezet en kiest de gemeente voor 'plan B': sobere invulling van het 'gat in de Markt' met winkels en woningen. En dat terwijl Roerink al de voormalige schoenenzaak aan de Markt kocht om zijn plan te kunnen uitvoeren.

Nu dient dat pand als uithangbord. 'Hier kan Lidl komen', meldt de gevel. En: 'Wij gaan voor de democratisch gekozen voorkeursvariant met supermarkt.'

Beeld:Annina Romita

Volledig scherm
© Annina Romita
  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Enschede e.o.