Volledig scherm
Foto: Frans Nikkels

Marktplan Haaksbergen verder zonder supermarkt

HAAKSBERGEN - Het ooit zo prestigieuze marktplan gaat verder in de soberste vorm: alleen het 'gat' aan de Markt wordt opgevuld.

De Haaksbergse gemeenteraad stemde eind 2011 al in met een sobere invulling van de Markt. De eerste variant met supermarkt kreeg van het college van B en W de voorkeur. Eind 2012 werd de inschrijvingsprocedure voor belangstellende projectontwikkelaars geopend.

Het aanbod van de vijf projectontwikkelaars is volgens wethouder Marcel Diepenmaat de reden dat de supermarktvariant niet kan doorgaan. "We hebben moeten constateren dat er onder de huidige supermarkten in Haaksbergen te weinig belangstelling is om naar de Markt te verhuizen."

Dat de supermarktvariant gestrand is, betekent volgens Marcel Diepenmaat niet dat er vertraging optreedt in de invulling van de Markt. De gemeente schakelt over op plan B. "Het bestemmingsplan Marktplan dat ter inzage komt te liggen moet iets worden aangepast", zegt hij daarover. In dat bestemmingsplan zou al een slag om de arm worden gehouden wat betreft de komst van een supermarkt, maar een wijziging is nodig voor de bouw van appartementen. "Het plan is nu om het gat in de Markt op te vullen met enkele panden met een minimaal winkeloppervlakte." Daarboven is ruimte voor appartementen. Naast restaurant Sirtaki mag ook een winkel (of horecagelegenheid) met appartementen worden gerealiseerd. De uitstraling moet passen in het straatbeeld, maar moet nog verder worden uitgewerkt. Het is nog onduidelijk of projectontwikkelaars zich weer kunnen inschrijven, maar de bedoeling is om de plannen voor de zomer concreet te hebben.

Enschede e.o.