De vrijwilligers Stef Bannink (rechts) en Rik van den Berg van de MBS zijn meteen aan de slag gegaan met de oude schakelkast uit Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrijwilligers Stef Bannink (rechts) en Rik van den Berg van de MBS zijn meteen aan de slag gegaan met de oude schakelkast uit Ommen. © Frans Nikkels

MBS krijgt historisch wissel- en seinblok uit Ommen in de schoot geworpen. ‘Op zo’n telefoontje zeg je volmondig: graag!’

HAAKSBERGEN – De MBS heeft een nieuwe aanwinst: een oud bedieningsblok voor het wissel- en seinwerk op het spoor. Volgens de vrijwillige MBS-techneuten Stef Bannink en Rik van den Berg is het een uniek stuk techniek dat zo is komen aanwaaien uit Ommen.

  1. Alerte medewerkers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord
    PREMIUM

    Alerte medewer­kers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord

    Controleurs van het openbaarvervoersbedrijf Keolis vangen op 12 oktober verontrustend klinkende zinnen op in de trein van Hengelo naar Enschede. Een driftig bellende man roept: ‘Ik steek hem een mes tussen de ribben!’ De boze man is de bij politie en justitie bekende Danny M. (28) uit Enschede. Als hij in zijn woonplaats wordt aangehouden blijkt hij in het bezit van twee grote vleesmessen.
    Enschede