Volledig scherm
PREMIUM
Haaksbergen Voorleeswedstrijd in De Kappen. © Reinier van Willigen

Mees is voorleeskampioen van Haaksbergen: ‘Gewoon omdat hij de beste is’

HAAKSBERGEN - Mees Piepers mag naar de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar wat was het een zware dobber voor de jury. „Alle kinderen waren goed, maar er kan er maar één de beste zijn.”

Quote

Jongens zijn zwaar in de minderheid en dat is best jammer

Rianne Wildenborg, Jurylid Nationale Voorleeswedstrijd

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd is deze woensdagmiddag een spannende aangelegenheid. Negen meisjes en twee jongens lezen in theater De Kappen voor uit een boek naar eigen keuze. Ze zijn nauwelijks op zenuwen te betrappen en hebben zo te horen allemaal goed geoefend. Janne Mentink van de Paus Joannes opent de wedstrijd. En dat doet ze uitstekend. Het is muisstil in de zaal, waar klasgenootjes, vaders en moeders, broertjes en zusjes en zelfs een enkele opa en oma naar de voorleeswedstrijd kijken.

Als presentator Carry Bruggink de pauze aankondigt staat de ranja in de foyer al ingeschonken. Mees Piepers is straks aan de beurt en zijn klasgenootjes zijn ervan overtuigd dat hij gaat winnen. „Omdat Mees de beste is”, verzekert Stein. „Dan komt de Montessorischool een keer in de halve finale en dat is al weer heel lang geleden”, heeft Daan zich laten vertellen.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Enschede e.o.