Laurens ter Huurne (64) werkt als twee jaar zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering. Nergens kan hij er nog een afsluiten. Hij vindt dat belachelijk. Altijd hard gewerkt, altijd zijn premie betaald, maar nu is hij een te groot risico.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurens ter Huurne (64) werkt als twee jaar zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering. Nergens kan hij er nog een afsluiten. Hij vindt dat belachelijk. Altijd hard gewerkt, altijd zijn premie betaald, maar nu is hij een te groot risico. © Carlo ter Ellen DTCT

Metselaar Laurens (64) uit Buurse werkt op eigen risico: ‘Niemand wil mij verzekeren’

BUURSE - Jarenlang hard gewerkt, jarenlang forse premies betaald. Maar nu de zelfstandige metselaar Laurens ter Huurne (64) uit Buurse op leeftijd is, zien verzekeraars hem als een groot risico. Nergens kan hij nog een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Over het gevaar van het werken zonder zekerheid. „Het is iedere dag hopen dat er niets gebeurt.” 

  1. Tropische klanken en voetjes van de vloer tijdens Tropical Night in Haaksbergen

    Tropische klanken en voetjes van de vloer tijdens Tropical Night in Haaksber­gen

    HAAKSBERGEN - Vrolijke lampionnen, heerlijke cocktails en tropische hits. Het Scholtenhagenpark had zaterdag veel weg van een exotische beachclub op een tropisch eiland. Bijna dan, want na de hoge temperaturen van eerder vorige week leek het alsof het kwik in een vrije val was beland. Maar dat deerde het Haaksbergse publiek niet. Na twee jaar coronastilte konden de voetjes weer van de vloer tijdens de Tropical Night.

Enschede e.o.