Volledig scherm
Rico Jay op de voor hem georganiseerde benefiet, hier samen met gastvrouw miss Edda © Emiel Muijderman

Miss Edda organiseert benefietavond voor zieke Rico-Jay uit Haaksbergen

HAAKSBERGEN/BECKUM - Misschien eerst een beetje bedremmeld, maar uiteindelijk heel duidelijk legt Rico-Jay aan Miss Edda uit dat hij ziek is en dat er voor zijn behandeling heel veel geld nodig is. In Miss Edda's microfoon vertelt de 8-jarige ook over zijn droom om voetballer te worden. "En ook kungfu vechter."

Miss Edda was de gastvrouw van de benefietavond zaterdag in het Wapen van Beckum. De opbrengst is voor Rico-Jay de Boer uit Haaksbergen, die een levensbedreigende darmziekte heeft waaraan hij in Nederland niet geholpen kan worden. Artsen in Amerika zeggen hem wel te kunnen helpen, maar dat vergoedt verzekeringsmaatschappij VGZ niet.

Zeldzaam
Presentatrice Miss Edda uit Enschede - echte naam: Eddy van der Schouw - heeft al drie niertransplantaties achter de rug. Rico-Jay vertelt haar over zijn extreem lange en bochtige dikke darm, waardoor eten niet op de normale manier verteerd kan worden. De aandoening is zo zeldzaam dat Nederlandse artsen zich er geen raad mee weten.

Opbrengst niet voldoende
De opbrengst van de swingende benefietavond bedraagt bijna 1.300 euro. Bij lange na niet voldoende om de behandeling van Rico-Jay in de VS van te kunnen betalen, want daarvoor is tussen de 150.000 en 200.000 euro nodig. "Maar om het geld was het ons ook niet te doen", zegt Rico's moeder, Reinette de Boer. "We wisten natuurlijk vooraf dat het geen ton zou opleveren, maar het gaat ons vooral om de aandacht voor het probleem. Daarin zijn we zeker geslaagd. En verder is het een goed gevoel dat er mensen zijn die met ons meeleven. Er waren veel onbekenden voor ons. Sommigen kwamen zelfs helemaal vanuit het Duitse Essen."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Enschede e.o.