Volledig scherm
Letselschadespecialist Yme Drost in gesprek met een verslaggever na de uitspraak. Foto: Emiel Muijderman

Monstertruckdrama: Yme Drost verwacht gebaar stichting Sterevenementen

ALMELO/HAAKSBERGEN - Letselschadespecialist Yme Drost verwacht een financieel gebaar van de Stichting Sterevenementen naar de slachtoffers van het monstertruckdrama. De stichting werd deze vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 25.000 euro, conform de eis van officier van justitie Aidan van Veen.

Rechtbankpresident Bert Stoové stelde in een toelichting op het lijvige vonnis dat de stichting het geld beter aan de slachtoffers van zondag 28 september 2014 kan uitgeven.

Slachtoffers
Dat noemde Drost desgevraagd 'een drogreden'. ,,Een voorwaardelijke boete doet geen recht aan de situatie, aan een drama met drie dodelijke slachtoffers en 28 geworden. Het is een drogreden van de rechters om te melden dat de stichting het geld beter aan de slachtoffers kan besteden. De verzekeraar van de stichting zal de slachtoffers vergoeden'', aldus de Hengelose Letselschadespecialist die enkele slachtoffers bijstaat.

'Slecht signaal'
Een voorwaardelijke boete doet in zijn ogen 'geen pijn'. ,,Dat is een slecht signaal. Ik verwacht een gebaar van de stichting'', zei Drost richting voorzitter Geerlof Kanis. ,,Laat ze 25.000 euro overmaken naar de slachtoffers. Ik stel me open voor bemiddeling'', aldus Drost.

Wisselende reacties
Op de gevangenisstraf voor stuntman Mario D. kreeg hij wisselende reacties. ,,Van de opgelegde 15 maanden cel zit hij 10 maanden uit. De een vindt dat voldoende, voor de ander is dat te weinig. De straf compenseert nooit het leed dat is aangericht. Hij wordt financieel helemaal kaal geplukt.'' Hij noemt dit vonnis 'een wijs besluit'.

Enschede e.o.