Volledig scherm
Deelnemers aan de Nachtmarathon gaan de laaste kilometers in tijdens zonsopkomst. © Reinier van Willigen

Mooi weer: Minder blaren prikken bij Kennedymars Haaksbergen


HAAKSBERGEN - Het is een terugkerend beeld tijdens de Kennedymars: moeilijk lopende deelnemers met blaren op de voeten. „Gelukkig hebben we de blarenpoli in de Bouwmeester nog.”

Mathieu Rietman is deze zaterdagochtend om 6.00  uur aanwezig en ziet dat er al werk aan de winkel is. Maar minder dan de keren dat wandelaars in de regen liepen. ,,Het was prachtig wandelweer. En droog. Dat scheelt behoorlijk in het aantal blaren dat hier moet worden behandeld.” 

De editie van dit jaar vertrok vrijdagavond onder ideale omstandigheden. En dat bleef gedurende de hele nacht zo. Deelnemers aan de Nachtmarathon en de Kennedymars werden weer langs de mooiste plekje in de wijde omtrek geleid. 

EHBO

En dan heb je EHBO’ers nodig, waarvan een deel de ‘wandelletsel aantekening’ in zijn bezit moet hebben. Gerda Sierhuis kent nog tijden dat de vrijwilligers zich spontaan bij haar meldden. Maar dat is al een tijdje niet meer. Zij nam deze editie van de Kennedymars na 25 jaar afscheid als coördinator evenementen van het Rode Kruis Haaksbergen en Mathieu Rietman is haar opgevolgd. 

Want geen EHBO, geen evenement? ,,Zo’n vaart loopt het niet meteen", legt Rietman uit. ,,Dan kun je altijd nog landelijk aan de bel trekken. Maar dat wil je liever niet. Een lokaal evenement bedien je bij voorkeur met lokale vrijwilligers. Dat moet de insteek zijn. We hebben veertig evenementen op jaarbasis in Haaksbergen, groot en klein. Het aantal vrijwilligers zullen we daarom goed op peil moeten houden.” 

Enschede e.o.