Volledig scherm
© Toma Tudor

Muziekfeest Factor10 in Haaksbergen nu in nieuwe handen

HAAKSBERGEN - Na tien jaar geven Derk Wantia en Rob Morsink het stokje over. Zij organiseerden in 2010 de eerste editie van Factor10, om zo het gat dat viel na het sluiten van Danspaleis enigszins op te vullen. Paul Overzee van Het Hagen polste de mannen daar destijds over en de eerste editie, toen nog buiten, was een feit.

De opkomst die eerste keer viel met zo’n driehonderd bezoekers wat tegen. De verhuizing bij Het Hagen naar binnen bleek het tweede jaar een goede zet. Inmiddels trekt het muziekfeest zo’n achthonderd bezoekers. Reden om door te gaan, maar zonder organisatoren van het eerste uur Wantia en Morsink.

Klaar voor Factor10

Dit jaar drinken Wantia en Morsink op 18 januari een biertje aan de bar. De organisatie van de elfde editie van Factor10 is in handen van Nick Laarshuis van Het Hagen. Zaterdag om 22.00 uur begint het evenement, dat dit jaar een ‘nineties-sausje’ krijgt met optredens van Darkraver en Def Rhymz. Die laatste, bekend van onder meer de hits Doekoe en Schudden, staat na enkele maanden afwezigheid weer op het podium. Wegens gezondheidsproblemen moest hij vorig jaar enkele maanden verstek laten gaat, maar de rapper is weer helemaal fit en klaar voor Factor10.

Kaarten en info: factortien.nl

Enschede e.o.