Wim Scholl is een van de drie Haaksbergenaren die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn echtgenote spelde hem een alternatief lintje op.
Volledig scherm
Wim Scholl is een van de drie Haaksbergenaren die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn echtgenote spelde hem een alternatief lintje op. © Lars Smook

Niet opgespeld maar opgebeld: drie lintjes in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Drie keer klonk het in de Ster in Twente dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd. Jo Hag-Koebrugge, Jo Riet-Ten Elshof en Wim Scholl zijn vrijdag telefonisch benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het eerste telefoontje dat burgemeester Rob Welten namens de koning pleegde, was met Jo Hag-Koebrugge (75). In 1969 werd ze bestuurslid van de Agrarische Boerinnenbond. Toen die in 1980 werd omgezet naar KPO (katholieke plattelandsouderen) trad ze toe tot het hoofdbestuur en nam zitting in het regionaal en provinciaal bestuur. Sinds 1980 is Hag actief als koster en voorganger binnen de Heilige Geest Parochie. Ze is betrokken bij het Uitvaartmeldpunt, in de weer voor ZIJ Actief en de Katholieke Ouderen Vereniging. Jo Hag is altijd actief op de achtergrond, maar goud waard voor de samenleving.

Jo Riet-Ten Elshof (63) uit Buurse begon haar vrijwillige loopbaan bijna veertig jaar geleden als bestuurslid bij de protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. Die functie oefende ze uit tot 1993, maar tot de dag van vandaag is ze actief voor de gemeenschap, de kerk en verenigingsgebouw Irene. Sinds 1984 is ze bestuurslid van muziekvereniging Crescendo en betrokken bij het paasvuur. Ze brengt geld in het laatje voor de school- en volksfeesten in Buurse en gaat daar regelmatig met collectebussen voor andere initiatieven rond. Jo Riet wordt gezien als een betrokken vrouw, die waakt over het wel en wee van mensen.

Het derde en laatste lintje is voor Wim Scholl (78), die sinds 1982 diverse functies heeft bekleed binnen de Hervormde gemeente Haaksbergen, waarvoor hij nog altijd actief is. Zo vervulde hij een belangrijke rol bij de fusie van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Gemeente. Lange tijd was hij actief voor de Historische Kring Eibergen en vanaf de oprichting in 1993 tot 2014 was hij lid van de Rotary. Ook was hij betrokken bij de Vereniging De Oldtimers en was hij voorzitter van zwemvereniging Scholtenhagen. Wim Scholl wordt geroemd om zijn onbaatzuchtige inzet, altijd met hart en ziel.

Enschede e.o.