Na een hertelling van de stemmen moet lijsttrekker Bart Woortman (r.) de restzetel voor de VVD inleveren aan Wesley Uuldriks van Nieuw Haaksbergen (l.)
Volledig scherm
Na een hertelling van de stemmen moet lijsttrekker Bart Woortman (r.) de restzetel voor de VVD inleveren aan Wesley Uuldriks van Nieuw Haaksbergen (l.) © Wouter Borre

Nieuw Haaksbergen sleept één extra zetel in de wacht na hertelling: ‘Keuze van stemmers is gerespecteerd’

HAAKSBERGEN – Hertelling van een deel van de stembiljetten in Haaksbergen levert een gewijzigde uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op. VVD moet de restzetel overdragen aan Nieuw Haaksbergen. Die partij vroeg de hertelling aan na geklieder in de uitslag van één stembureau.

 1. Op zoek naar herinneringen uit WOII: ‘Verhalen van gewone mensen in ongewone tijden verzamelen’
  PREMIUM

  Op zoek naar herinnerin­gen uit WOII: ‘Verhalen van gewone mensen in ongewone tijden verzamelen’

  De meeste mensen die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt, leven niet meer. Maar kinderen en kleinkinderen stuiten op zolders en in kasten nog altijd op papieren uit de oorlogsjaren. Het Nationaal Onderduikmuseum is erin geïnteresseerd. „We zoeken naar verhalen van gewone mensen in ongewone tijden. Soms is het op eieren lopen, maar de volgende generaties hebben geen schuld.”
  Eibergen
 2. Het is fijn om verhalen te delen als je beginnende dementie hebt. ‘Het is een ziekte hè, je kunt er niks aan doen’
  PREMIUM

  Het is fijn om verhalen te delen als je beginnende dementie hebt. ‘Het is een ziekte hè, je kunt er niks aan doen’

  Hans (79) lacht alles weg, Jan (72) moet er nog aan wennen, Theo (85) is net bij zijn partner Riet ingetrokken, Truus (71) raakt in paniek als haar Johan niet in de buurt is en Ank (78) hecht eraan in haar eentje de boodschappen te doen. Wat hebben deze Haaksbergenaren gemeen? Allemaal hebben ze beginnende dementie. In het Odensehuis komen ze samen. „Hier word je niet afgeschreven.”
  Haaksbergen