Volledig scherm
© Frans Nikkels

Nieuw ‘topteam’ HSC’21 Haaksbergen klaar voor het echte werk

HAAKSBERGEN – Er is genoeg animo voor het HSC’21-team voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Sinds een half jaar trainen de acht jongens en meisjes van het 'topteam'.

Volgens de KNVB is het een noviteit: het nieuwe team van HSC'21 voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Deze jonge voetballers lopen in hun ontwikkeling achter bij hun leeftijdsgenoten, en daardoor hebben ze moeite om in een regulier team mee te doen. Sinds een half jaar trainen deze kinderen samen. Nu is het tijd voor een wedstrijd.

FC Eibergen
Het eerste duel is op zaterdag 5 november. Dan spelen ze onderling een partijtje onder leiding van een scheidsrechter. Daarna wil HSC'21 FC Eibergen polsen voor een wedstrijd. "Want bij FC Eibergen hebben ze een soortgelijk team opgezet", weet moeder Chantal Scharenborg.

Topteam
Els Harbers en Martijn Scharenborg zijn de trainers van deze ploeg, die bij HSC'21 het 'topteam' wordt genoemd. De ploeg is niet voor een competitie ingeschreven. Ze trainen samen en gaan binnenkort oefenpotjes spelen, en dat is voldoende.

G-voetbal
Het initiatief van HSC'21 lijkt op G-voetbal, maar dat is het niet. Bij gehandicaptenvoetbal is de beperking zwaarder. Dit nieuwe team richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd die iets meer tijd nodig hebben om dingen te begrijpen. "Het is denkbaar dat sommige kinderen later weer instromen in een regulier elftal, maar op deze leeftijd is dit team een goed alternatief.", zegt Scharenborg.

Enschede e.o.