Volledig scherm
De sporthal van het Assink Lyceum. © Peter Zandée

Nieuwbouw Assink Lyceum Haaksbergen: Van Brakelstraat heeft beste papieren

HAAKSBERGEN - Het Assink Lyceum gaat naar een nieuw schoolgebouw aan de Van Brakelstraat in Haaksbergen. Een definitief besluit moet nog worden genomen door de gemeenteraad maar deze locatie heeft tot nu toe de beste papieren.

Het college van B en W heeft de Van Brakelstraat dinsdag aangewezen als meest geschikte plek. Ook de Lourdeskerk en omgeving is bekeken. Beide locaties zijn doorgerekend en de keuze is nu gevallen op de Van Brakelstraat, aangevuld met het terrein van de voormalige basisschool Theo Scholte, nu De Kameleon. In totaal hebben de gemeente en het schoolbestuur negentien mogelijke nieuwbouwplekken onderzocht.

Fatsoenlijk

De Van Brakelstraat is ruim genoeg om alle leerlingen in een nieuw gebouw te kunnen herbergen, zo schrijft de school in een brief aan de ouders. Er is niet alleen voldoende ruimte voor het schoolgebouw zelf, maar ook genoeg plek om het schoolplein fatsoenlijk in te richten. Het Assink denkt met de nieuwbouw bijvoorbeeld ook de talenten van de leerlingen te kunnen stimuleren.

Definitief

Het Assink zit nu op twee locaties: aan de Van Brakelstraat en de Bouwmeester. Deze locaties voldoen niet meer, bovendien heeft Het Assink net als andere middelbare scholen te maken met een daling van het aantal leerlingen. De gemeenteraad neemt dit voorjaar een definitief besluit over de nieuwbouwplek.

Van vmbo tot gymnasium

De nieuwe school biedt straks onderwijs aan verschillende niveaus: van vmbo, havo en vwo tot vwo-plus en gymnasium. De school en de gemeente hebben de ouders uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen. Die vindt plaats op 18 februari, ‘s middags voor medewerkers, Medezeggenschapsraad en Ouderraad. ‘s Avonds wordt er een bijeenkomst gehouden voor omwonenden.

Enschede e.o.