Volledig scherm
Het toekomstige uiterlijk van de Albert Heijn in Haaksbergen © INGENIUM/Albert Heijn Haaksbergen

Nieuwe Albert Heijn Haaksbergen: ‘We gaan voor alles’

HAAKSERGEN - De Albert Heijn aan de Spoorstraat in Haaksbergen gaat verbouwen. Supermarktmanager Tim Kamphuis zet groots in: „We hebben altijd gezegd, het is alles of niets. We gaan nu voor alles.”

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Het pand achter de Albert Heijn, waar voorheen de Parketwereld gevestigd zat, ligt tegen de vlakte. Hier komt een uitbouw van de winkel en er worden extra parkeerplekken gerealiseerd.

Parkeerprobleem

„Parkeren hier is altijd een probleem geweest,” vertelt Kamphuis. „Met de nieuwe parkeerplekken krijgen we er zo'n 50 procent meer ruimte bij voor auto's. Daarnaast krijgen we een achteringang, waardoor de winkel makkelijk toegankelijk is voor de mensen die daar parkeren.”

Duurzame snufjes

Kamphuis krijgt de nieuwste snufjes in de winkel, waardoor de supermarkt er flink op vooruitgaat op duurzaam gebied: „We werken met de nieuwste technieken. Zo krijgen we een duurzaam koel- en vriessysteem, stappen we over op led-verlichting en gaan we volledig van het gas af. De winkel zal volledig duurzaam gekoeld en verwarmd worden.”

Zelfscankassa’s

„Daarnaast krijgt de winkel naast de drie reguliere kassa’s een aantal zelfscankassa’s, wachten in de rij voor de kassa is dus binnenkort verleden tijd.”

Dit jaar merken klanten nog weinig van de grote veranderingen. De nieuwe inrichting van de winkel heeft volgend jaar plaats. Vlak voor de Paasdagen is de gloednieuwe Albert Heijn te bezoeken.

Versafdeling

En het pareltje van de winkel? „We krijgen een gigantische vers-afdeling. Zo’n 40 procent van ons assortiment bestaat straks uit versproducten. Dat percentage was voorheen een stuk minder.” Aldus Kamphuis.

Speciaal voor de verbouwing is de website www.ahhaaksbergen.nl aangemaakt.

Enschede e.o.