Volledig scherm
© videostill

Nieuwe datum gezocht voor afgeblazen carnaval Boekelo

BOEKELO Het bestuur van de Boekelose carnavalsvereniging Soaltkloet’ns is druk bezig  een alternatieve datum te vinden voor de carnavalsoptocht door het dorp. Die werd zondagmorgen vanwege de weersvoorspellingen afgelast.

Het was de tweede keer in het 48-jarig bestaan van Soaltkloet'ns dat de carnavalsoptocht werd afgeblazen. De eerste keer werd de optocht naar binnen verplaatst en hadden de deelnemers miniaturen gemaakt van hun praalwagens. „Die kant gaan we nu niet op”, stelt voorzitter Martijn Boshuis. In plaats daarvan probeert het bestuur op korte termijn een nieuwe datum te kunnen prikken. „Maar dat moet vergunningtechnisch wel kunnen, daarover moeten we in overleg met de gemeente.”

De wil is er in elk geval bij het bestuur, dat zondag al vroeg bijeen kwam. „Veel partijen doen alleen maar hier in Boekelo met de optocht mee, zoals scholen en de brandweer.  Het zou zonde zijn als hun inspanningen voor niets zouden zijn.”

Voorspellingen slechter

Het bestuur hield de weersvoorspellingen sinds vrijdag nauwlettend in de gaten. Boshuis: „We waren doorlopend in overleg en hadden gehoopt dat het zou meevallen met de verwachte harde wind. Maar zondagmorgen bleek dat de voorspellingen juist slechter waren geworden. Daarop hebben we om 9 uur het besluit genomen om de optocht niet door te laten gaan. Het zou onverantwoord zijn geweest voor de deelnemers en bezoekers.”

Deelnemers aan de optocht in Boekelo komen uit heel Twente naar Boekelo. „Als vereniging hebben we ook rekening gehouden met het aan- en afrijden van de wagens.” 

Het feest gaat wel gewoon door. Zondagmiddag wordt een After Storm Party gehouden in café De Buren.

Enschede e.o.