Het Kulturhus Haaksbergen heeft een nieuwe interim-directeur, Johan Langelaar.
Volledig scherm
Het Kulturhus Haaksbergen heeft een nieuwe interim-directeur, Johan Langelaar. © Frans Nikkels

Nieuwe directeur Haaksbergs Kulturhus maakt kennis met gebruikers

HAAKSBERGEN - Het Kulturhus heeft  weer een nieuwe interim-directeur. Werd in januari de persoon van Peter Lakeman een tijdelijke directeur aangesteld, nu is hij vervangen door Johan Langelaar. Dat gebeurt met de intentie om de overgang naar de nieuwe coöperatie zijn aanstelling te verlengen.

Dat betekent dat bij de doorstart Langelaar ook directeur wordt van de nieuwe Coöperatie De Kappen. Langelaar wil de komende maanden met alle gebruikers van het kulturhus kennismaken en over de verdere ontwikkeling van de coöperatie van gedachten wisselen.

Gezamenlijke keuze

Langelaar is door de Raad van Toezicht van de huidige Stichting Kulturhus en de bestuurders van Coöperatie De Kappen gezamenlijk aangesteld. De coöperatie zou oorspronkelijk in maart van start gaan. Vanwege de financiële problemen van de gemeente Haaksbergen is dat echter niet mogelijk.

Bezuinigingen

Het besluit over de financiering van het kulturhus wordt pas in juni door de gemeenteraad genomen. Dat moet in samenhang met alle andere uitgaven waar de gemeente fors op moet bezuinigen.

De toekomstige coöperatie gaat ondertussen verder met de voorbereiding van de overgang. Daarom is de selectie samen gedaan. Zo wordt voorkomen dat straks een wisseling in de leiding plaatsvindt.

Enschede e.o.