Volledig scherm
© DG

Onderzoek na illegale afvaldump buitengebied Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De inhoud van de gedumpte afvalzakken, die woensdag werden gevonden langs de Oude Buurserdijk, wordt onderzocht op asbesthoudend materiaal. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Het is onduidelijk wie de troep heeft gedumpt.

De gemeente Haaksbergen kreeg woensdag melding van de gemeente Enschede dat er aan de Oude Buurserdijk enkele verpakte afvalzakken lagen. De zakken waren open toen zij werden aangetroffen en lagen op het Haaksbergse deel van de straat.

Asbest
De zakken zijn meegenomen voor onderzoek. Communicatieadviseur Arjen Maat van de gemeente Haaksbergen meldt dat het niet bekend is of de zakken asbesthoudend materiaal bevatten. De politie is volgens hem niet ingeschakeld. Het is onbekend of dat alsnog gaat gebeuren. "Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat moet vaststellen of het asbest is", zegt Maat.

Het is niet voor het eerst dat in het buitengebied illegaal afval wordt gedumpt. "Maar het gebeurt slechts sporadisch", aldus Arjen Maat.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Enschede e.o.