Specialisten en rechercheurs van de politie doen onderzoek bij de woning aan de Jan Vermeerstraat. In deze woning werd eerder dit jaar het levenloze lichaam van een baby gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Specialisten en rechercheurs van de politie doen onderzoek bij de woning aan de Jan Vermeerstraat. In deze woning werd eerder dit jaar het levenloze lichaam van een baby gevonden. © Lars Smook

Onderzoekers: baby Ivo uit Haaksbergen werd met geweld om het leven gebracht

HAAKSBERGEN/ALMELO - De Haaksbergse baby Ivo heeft na zijn geboorte nog even geleefd, maar is vervolgens met geweld om het leven gebracht. Die conclusie trekt de patholoog-anatoom vrijdag tijdens de rechtszaak tegen moeder Linde de W. (31), verdacht van babymoord.

  1. OM: Haaksbergse moeder doodde baby Ivo met voorbedachten rade
    PREMIUM

    OM: Haaksberg­se moeder doodde baby Ivo met voorbedach­ten rade

    ALMELO/HAAKSBERGEN - Linde de W. (30) uit Haaksbergen wordt er definitief van verdacht dat ze haar pasgeboren zoontje Ivo met voorbedachten rade om het leven bracht. Officier van justitie Karel de Valk verduidelijkte maandagmorgen de verdenking tegen De W.: ‘Manueel of door wurging de ademhaling doen stoppen van de baby.’ Advocate Mariska Pekkeriet sluit niet uit dat het kindje overleed omdat de navelstreng om zijn nek zat.

Enschede e.o.